Krenaria - mister i pazgjidhur

>> Saturday, March 07, 2009


A thua a mund të themi se na ka kapluar diçka?
Për mendimin tim them se po atë mund t’ua sgpjegojë edhe në pika ,
E secila pikë me nëntemën e saj........
Andaj nëse i futemi mendimit më të thellë dhe nëse i analizojmë ato që po i them mund të konkludoni pa asnjë dyshym të rastitse kjo gjëja që na ka kapluar
Nuk është poezi, as prozë e as tregim
Por është një kapitull që është hapur e pritet të shtjellohet.
Nga kjo që po ceki, mos u habitni aq shumë ,e as mos nxjerrni nga goja ndonjë pasthirmë.
Por duhet të ndërmarim diçka pasi që është duke ndodhur një kontrast i madh
Nga kuptimi se në fillim pranuam një mesazh
E tash ka nisur një dekdencë që as nuk paramendohet.
E që njeriu e konsideron si nënçmim apo edhe diskriminim që bëhet ndaj tij......
Andaj ju këshilloj.
Që mos të sjellni risi në çështjen tonë,ngase Muhamedi s.a.v.s ka thënë:
“Ai që sjell diçka të re në çështjen tonë, apo diçka që nuk i përket asaj , do të refuzohet”
Mirëpo duhet ta dini një gjë, se ata që ishin para jush krenoheshin shumë me përparimin e tyre.
Pasi që ishin të mbështetur në Allahune poashtu e kishin krenarinë e duhur ndaj islamit.
Mos mendoni se pasi që i themë këto fjalë ,
E as mos kujtoni se krenaria është mendje madhsi.
Por merrni shembullprej kësaj historie të vërtet , e cila së shpejti do të dalë në pah.
Mendoj se këto fjalë që i thashë janë të mjaftueshme për ata që mendojnë se janë fjalët e duhura ,për arsye se unë dhashë gjithë mundin tim.
Duke shtjerrur gjithë mendimet e mia!
E në fund pyes veten: A do të mbetet kjo mister i pazgjidhur?

Valon ISENI, Kumanovë

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP