''MUZA'' IME

>> e shtunë, shtator 29, 2012
Çdo poet muzës së tij i këndon
Asaj që dashuri edhe pa dashuri ofron
Muza ime nuk i hesht vargjet e sëndisura
dhe nuk m'i dhuron çastet e lumtura...


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Vallë?!

Vallë, pse ju gjunjëzohesh atyre
që sjapin asgjë,
që s'janë krijues të qenieve të tyre,
që një goditje e vockël i rrezon për tokë,
që një sprove e vogël i demoralizon?!


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Fjalë e mall

Shkruhen fate e shlyhen emra
E prapë disa mbeten
Fjalë e mall pa mbarim
Ngjyrosin jetën

Blerim Halili


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Gjynahet tua

Mos lejo që gjynahet tua

të ti rëndojnë duart tua

e të mos je në gjendje ti ngritësh ato
e ti lutesh Krijuesit tënd
 
Rijad Imeri


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

KEMBESORI

>> e premte, shtator 28, 2012Unë në këmbë shkruaj poezi
eci me një thes plot lodhje
në vend të flokëve në kokën time
katër pata dhe kurora tropikale


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Andej bregut të jetësNgjyrat e mjegullta të botës
Nuk di as vetë t’i dalloj
Mes të mirës dhe të kotës
Llogarinë po kërkoj


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Për dëshminë e shpirtraveNë kryeherësi
Shpirtrat tanë
 lidhën paktin:
kur u tha nëse ishte Zot i tyre
e pohuan zëplotë Allahun


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

SHTRIGA

>> e enjte, shtator 27, 2012
Urrejtja
zjarri lëpin gjethet dhe degët e tij
lisi shekullor gëlltitet në çast
Ai nuk reziston
nga turma vijnë të qeshura
dhe një lot i fshehur


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

MOS EC RRUGEVE TE ERRETA!Në mes të errësirës qëndron
pa dritë,
pa asgjë të ndritshme!


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Do të jesh e reKur lotët si rrëke të bëhen ankth për ne, për fjalët që m’i the
Kur të bëhet “dje” ajo që sot e ke, s’je ajo që je, do të jesh e re
Kur heshtja në ty zbret, një fjalë kush s’e flet, ndarja ty do të vret
Pranë teje ditë e ne
t, ndoshta dikush lehtë flet, e thua: ai ku mbet’?!


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Njoftoji te tjerët!

There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP