Dëshmitar i kohës

>> Wednesday, June 30, 2010

Besnik JAHA

Jam një dëshmitar i kohës pështirë
Dishmitar i kohës me vetë dëshirë
Do të flas pa masë, gjersa t’më dëgjojnë
Do të thërras injorantët dijen ta kuptojnë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ku të takoj ty

Besnik JAHA

Të takova,
Në ëndrrat e mia të gjata.
Në horizontin e diellit.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Lutje Hënës

Besnik JAHA

O llampë e natës
O hënë
Më ndrit dhe mua dhe njëherë
Dikur isha i lumtur


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Emrat tanë

Besnik JAHA

N’parkun e qytetit unë, ti
I gdhendëm emrat në një fletë
Po fleta u shkye e ç’mbeti
Në këtë jetë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Nëna

>> Sunday, June 27, 2010

Arta IBRANI

Për NJERIUN që pa më të mirën në mua;
Për NJERIUN që ishte mur kur më vinte të përplasem në të;
Për NJERIUN që më mësoi si të fali e të mos dorëzohem kur kam frikë;
Për ATË që rrinte pa gjum kur unë ëndërroja;


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

MIKU I MIRË - 4

>> Thursday, June 24, 2010

Hevzi Zeqiri


Jeta pa këshillë është si gjuha pa fjalë,
Jeta pa art është po si kopshti pa fije bar.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Për dashurinë

>> Sunday, June 20, 2010

Hevzi ZEQIRI

Shenjtëria e dashurisë, -
Mesi i zemrës së rinisë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Një trung bujar përreth me kusarë

>> Thursday, June 17, 2010

Besnik JAHA

O ti degë e trungut tim të tharë
Pse më jep petal si nga loti i larë
Pse ma fsheh zemrën e trungut bujar
O ti degë e trungut tim të tharë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kërkesë për miratim drejtësie

Besnik JAHA

O ti mall i lumturuar që më dogje porsi flakë
Në mendime i hutuar shikoj njerëzit tash në dallgë
Në mendime po kërkoj një pishtar për udhëtim
Tash e disa vjet kërkova e ende jam në kërkim


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

SOT - NE DHE JETA

>> Sunday, June 13, 2010

Besnik JAHA

Çdonjëri nga ne sot vazhdon jetën me shpresë. Jeton duke mos e ditur se çka është jeta.
Të gjithë sot jetojmë, pa përjashtim, të robëruar, e ç’është robiria prapë nuk e dimë.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dua

>> Saturday, June 12, 2010

Besnik JAHA

Dua të shoh
E s’jam e lirë të shikoj

Dua te dëgjoj
Por veshët m’I kanë mbyllur


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dua

>> Wednesday, June 09, 2010

Ardita KAJTAZI

Edhe sot
Si dikur
Dua të këndoj,
Po të tjerët këngën ma ngatërrojn.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Bota pa dashuri

>> Monday, June 07, 2010

Hamdi NUHIJU

Shterpet çdo ndjenjë
Karshi bukurisë sate
Nën lëvozhgat e brengave
Oscilon kjo fjalë…


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Palestina

Amir IDRIZI

Vend i largët je Palestinë,
Prej atje të thërrasim ty me tekbir.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Fjalët e tij

Hevzi ZEQIRI

U nisa detit me valë,
Për Zotin tim.

U nisa rrugës pa kthim,
Në vendin tim t’arrij.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Mos tradhtoni

>> Sunday, June 06, 2010

Besnik JAHA

Një fjalë në qoftëse thua
Qëndroji prapa dhe mbaje
Qoftë dikujt tjetër a mua
Po s’e mbajte, më mirë shaje


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

S’mund të kërkoj drejtësi

>> Thursday, June 03, 2010

Besnik JAHA

Flas
Thërras
Pëlcas
E askush s’më dëgjon
Sillem posht e lart pa shkas
Mos dikush më ndihmon


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Nëse…

Besnik JAHA

Nëse…
Nëse me ty të mos isha
Vallë ç’do të mendoje?
Nëse asgjë të mos kisha
Me mua do të jetoje?


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Mos rri ne heshtje

Agim JAKUPI

Ku je qe nuk te shohe
Zeri yt nuk degjohet
Te shkruaj e nuk pergjigjesh
Me bene te mendoj


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Shoku i mirë

>> Wednesday, June 02, 2010

Hamid FETAHU

Isha i vetëm, por nuk mbeta;
U shoqërova me shumë njerëz.
Nga të gjithë,


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Një histori shoqërie

Besnik JAHA

U tha u përfol, asgjë nuk ndodhi
Pritëm, shikuam, dikush filloi
Të shtangur kur e zeza dorën mbi ne hodhi
Disa mendonin se na këshilloi


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kur qielli loton!

Besnika JAHA

Ishin dit vere
I vetëm dola në treg
Dielli përcëllonte
Duke ecur rrugës dëgjova


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP