Po troket Ramazani

>> Thursday, August 05, 2010

Po troket Ramazani

1

Ja! po troket ramazani
dhe më kthen në kohë të fëmijërisë
buzëiftareve i dalë në rrugë
sydrejtuar kah minarja e xhamisë

2

Çelin në zemër kujtime
porsi në pranverë trëndafilat
jehojnë nga larg ato fjalët
‘’Urra u kallën kandilat!’’

3

Sa shpejt! Çonim në shtëpi
lajmin e Allahut që ishte bërë iftar
se na binte në fizik të vocërr
një trohë e thelbit të israsë

4

s’dinim atëherë Ja RESULALLAH!
të madhen tënden fjalë
që si kush të bësh
edhe i përngjan

5

Dhe uleshim në sofër si heronj
piqeshin me të pleqve sytë tanë
na kënaqte fort dhe s’dinim pse
tek më vonë vesh e kemi marrë

6

Paska qenë razia Jote o Allah!
Më i larti muradi ‘jonë’
ktheje rahmet për ta O Allah!
Mbrojtje ktheje për dinin tonë!


Ilmi Rexhepi

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP