A ESHTE KJO LIRI APO ANARKI

>> Thursday, October 21, 2010

A ESHTE KJO LIRI APO ANARKI

A eshte kjo liri apo anarki,
A ka kushe me tregon,une dua ta di.

Adoloshenca,kjo faze per rinine shume kritike,
Faze me komplekse te jetes se njeriut,kjo faze dinamike,


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ajo natë e dhembshur

>> Wednesday, September 15, 2010

Hevzi ZEQIRI

Një natë të freskët vere
Duke shkuar në shtëpi
Udhës së njejtë si çdo herë
Që shumë çka i kalon përmbi


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dy gëzime

>> Monday, August 16, 2010Më erdhi një zë e nuk e di se nga
Më solli mirësi e nuk e di se sa


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Mikut më të dashurTi flet me heshtje e me qetësi
Ti ndrinë me errësirë, me thjeshtësi
Më ushqen me etje dhe me uri


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ta kam hapur zemrën


Të pres
Si ujin në shkretëtirën e thatë
Si fjalën në heshtjen që zgjatë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Pak

>> Thursday, August 12, 2010

Rudina Dura

Pak ...

Pak qetesi ne kete bote

Duan te gjithe njerezit sotNje strehim te ngrohte,miqesor

Me dashuri dhe lumturi njerezor


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ai erdhi-2

Ai erdhi-2

Hamdi Nuhiju

Mbi supet e rëndueme
Të njeriut mëkatar
Si një rreze drite
E pastrues i përbotshëm…


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Poezi Came e shekullit XIX

>> Wednesday, August 11, 2010

Poezi Came e shekullit XIX


Per poezia islame O.J.

Binamàzi

Pa digjo ti, o binamàz*, Perëndija se ç'na bën vaz,

të falemi, e bëri farz, gjer të ndërrojmë dun-jânë.

Binamazi le ta dînjë, mbi dhe, nënë qiell mos rrînjë,

hall për tjatrë Zot të bìnjë, që të kërkonjë dermànë.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ai erdhi-1

>> Tuesday, August 10, 2010

Ai erdhi-1

Hamdi Nuhiju

Nga qielli i shtatë
Si mysafir i përkohshëm
E nikoqir i përhershëm
I zemrave të devotshme


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kjo eshte e drejta İme

Kjo eshte e drejta İme

Brenda ne Kuran
ne librin e bekuar
Eshte shkruar
SE vajza duhet mbuluar


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Sy e hënë

>> Saturday, August 07, 2010

Sy e hënëHamdi NuhijuEliksir mbi krua

I mpleksur

Në pelerinën tënde

Të tingujve të jetës...


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ramazani dhe Jusufi a.s

>> Friday, August 06, 2010


Ramazani dhe Jusufi a.s

Dymbëdhjetë muaj ka viti
Sa Jakupi djem pati
Jusufin deshi më së shumti
Siç duam ne Ramazanin


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Po troket Ramazani

>> Thursday, August 05, 2010

Po troket Ramazani

1

Ja! po troket ramazani
dhe më kthen në kohë të fëmijërisë
buzëiftareve i dalë në rrugë
sydrejtuar kah minarja e xhamisë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Fjalët e bukuroshit

>> Sunday, August 01, 2010

Hevzi ZEQIRI

Në rrafshe me bubullimë
Në kodra me vetëtimë
Jetoj si kalorës i së vërtetës
Është pak punë se jam jetim


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Lumturia

>> Friday, July 30, 2010

Merhibe Bexheti


Nëpër botë unë udhëtova
nga vendlindja u largova,
lumturinë nga se kërkova.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

FËMIJËRIA

>> Thursday, July 22, 2010Ardita Kajtazi

Pse aq më larg
fëmijërisë që jam
Aq më larg
Të jetuarit jetës jam.
Pse?


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

O këngë e shpirtit timBesnik Jaha

O këngë e shpirtit tim

Mos më jep psherëtimën e dashurisë së vjetër


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Viktimë e kohës
Besnik Jaha

Rri në shtrat i shtrirë, veç pres
Jo, nuk jam gati të vdes
Pres një zë që të thërras
E atij zëri t’i vihem pas


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dy pika në hapësirë

>> Tuesday, July 06, 2010Argjend Xhelili

Nuk kam pasuri, pallate e para
Jam ky që më shihni, ju që më njihni
Po më i lumtur do isha sikur të mos kem asgjë
E të ndihem që kam c’do gjë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Fuqia e buzëqeshjesArgjend Xhelili

Di të shkruaj shum e të them pak
Mundohem me brishtësinë e fjalëve të mia
Ta shpreh fuqinë e buzëqeshjes tënde


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Edhe kjo është jetë


 Besnik JAHA

Në vendin tim s’jam i lirë
Si i huaj n’vendin tim jetoj
Të mirës i them e mirë
Të keqen me dëshirë luftoj


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dëshmitar i kohës

>> Wednesday, June 30, 2010

Besnik JAHA

Jam një dëshmitar i kohës pështirë
Dishmitar i kohës me vetë dëshirë
Do të flas pa masë, gjersa t’më dëgjojnë
Do të thërras injorantët dijen ta kuptojnë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ku të takoj ty

Besnik JAHA

Të takova,
Në ëndrrat e mia të gjata.
Në horizontin e diellit.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Lutje Hënës

Besnik JAHA

O llampë e natës
O hënë
Më ndrit dhe mua dhe njëherë
Dikur isha i lumtur


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Emrat tanë

Besnik JAHA

N’parkun e qytetit unë, ti
I gdhendëm emrat në një fletë
Po fleta u shkye e ç’mbeti
Në këtë jetë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Nëna

>> Sunday, June 27, 2010

Arta IBRANI

Për NJERIUN që pa më të mirën në mua;
Për NJERIUN që ishte mur kur më vinte të përplasem në të;
Për NJERIUN që më mësoi si të fali e të mos dorëzohem kur kam frikë;
Për ATË që rrinte pa gjum kur unë ëndërroja;


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

MIKU I MIRË - 4

>> Thursday, June 24, 2010

Hevzi Zeqiri


Jeta pa këshillë është si gjuha pa fjalë,
Jeta pa art është po si kopshti pa fije bar.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Për dashurinë

>> Sunday, June 20, 2010

Hevzi ZEQIRI

Shenjtëria e dashurisë, -
Mesi i zemrës së rinisë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Një trung bujar përreth me kusarë

>> Thursday, June 17, 2010

Besnik JAHA

O ti degë e trungut tim të tharë
Pse më jep petal si nga loti i larë
Pse ma fsheh zemrën e trungut bujar
O ti degë e trungut tim të tharë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kërkesë për miratim drejtësie

Besnik JAHA

O ti mall i lumturuar që më dogje porsi flakë
Në mendime i hutuar shikoj njerëzit tash në dallgë
Në mendime po kërkoj një pishtar për udhëtim
Tash e disa vjet kërkova e ende jam në kërkim


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

SOT - NE DHE JETA

>> Sunday, June 13, 2010

Besnik JAHA

Çdonjëri nga ne sot vazhdon jetën me shpresë. Jeton duke mos e ditur se çka është jeta.
Të gjithë sot jetojmë, pa përjashtim, të robëruar, e ç’është robiria prapë nuk e dimë.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dua

>> Saturday, June 12, 2010

Besnik JAHA

Dua të shoh
E s’jam e lirë të shikoj

Dua te dëgjoj
Por veshët m’I kanë mbyllur


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Dua

>> Wednesday, June 09, 2010

Ardita KAJTAZI

Edhe sot
Si dikur
Dua të këndoj,
Po të tjerët këngën ma ngatërrojn.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Bota pa dashuri

>> Monday, June 07, 2010

Hamdi NUHIJU

Shterpet çdo ndjenjë
Karshi bukurisë sate
Nën lëvozhgat e brengave
Oscilon kjo fjalë…


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Palestina

Amir IDRIZI

Vend i largët je Palestinë,
Prej atje të thërrasim ty me tekbir.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Fjalët e tij

Hevzi ZEQIRI

U nisa detit me valë,
Për Zotin tim.

U nisa rrugës pa kthim,
Në vendin tim t’arrij.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Mos tradhtoni

>> Sunday, June 06, 2010

Besnik JAHA

Një fjalë në qoftëse thua
Qëndroji prapa dhe mbaje
Qoftë dikujt tjetër a mua
Po s’e mbajte, më mirë shaje


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

S’mund të kërkoj drejtësi

>> Thursday, June 03, 2010

Besnik JAHA

Flas
Thërras
Pëlcas
E askush s’më dëgjon
Sillem posht e lart pa shkas
Mos dikush më ndihmon


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Nëse…

Besnik JAHA

Nëse…
Nëse me ty të mos isha
Vallë ç’do të mendoje?
Nëse asgjë të mos kisha
Me mua do të jetoje?


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Mos rri ne heshtje

Agim JAKUPI

Ku je qe nuk te shohe
Zeri yt nuk degjohet
Te shkruaj e nuk pergjigjesh
Me bene te mendoj


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Shoku i mirë

>> Wednesday, June 02, 2010

Hamid FETAHU

Isha i vetëm, por nuk mbeta;
U shoqërova me shumë njerëz.
Nga të gjithë,


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Një histori shoqërie

Besnik JAHA

U tha u përfol, asgjë nuk ndodhi
Pritëm, shikuam, dikush filloi
Të shtangur kur e zeza dorën mbi ne hodhi
Disa mendonin se na këshilloi


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kur qielli loton!

Besnika JAHA

Ishin dit vere
I vetëm dola në treg
Dielli përcëllonte
Duke ecur rrugës dëgjova


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kthimi

>> Saturday, May 29, 2010

Besnik JAHA

Sot u ktheva,
Në oborrin tim të harruar,
Të braktisur pa mëshirë na le,
Më thanë të gjithë.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

O njeri!

>> Friday, May 28, 2010

 
 
O njeri!
Kur ishe fëmijë 
Doje t’jesh i rritur.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Morali

>> Tuesday, May 25, 2010

Hevzi ZEQIRI

Jetë pa shpirtë është trëndafili i tharë,
Me rrënjën e etur për ujin: moral.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

SHUMË PAK I GJERË , SHUMË PAK I GJATË

Jashar GASHI

Shumë pak i gjerë
prej krahut në krah.
I gjatë prej këmbëve


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

ISLAMI I GJERË SA GJITHËSIA PA SKAJ

Jashar GASHI

Islami i gjerë sa gjithësia pa skaj,
Kurani anije kozmike që më ndriçon
Nëpër jetë të errët me dritën e saj.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kush jeni ju???

>> Monday, May 24, 2010

Bardha KQIKU

Kush jeni ju që më mësoni se si të flas,kur unë flas me fjalët e Krijuesit.
Kush jeni ju që më mësoni se si të jetoj,kur jetesën ma mësoi I Plotfuqishmi
Kush jeni ju që më tregoni se qfarë të ndjekë,kur rrugën që duhet trasuar tash e kam gjetur.
Kush?


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Rinia

>> Wednesday, May 19, 2010

Bardha KQIKU

Përmbajtja e poezisë:: Si mund të jetojm nën hije kur ne jemi drita?
Këtë pyetje shumë shpesh ia bëj vehtës.
E mendoj gjatë,nëse ne jemi drita,atëherë pse nuk mbizotrojm mbi errësirën e mjegullur?!
Duhet tua ofrojm dhe të tjerëve njohjen e përzierjes së ngjyrave,e këtë mund ta arrijm nëse ata e shohin dritën që ngado sillet e mbështillet.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

PSE?

>> Friday, May 14, 2010

Ardita KAJTAZI

Pse të tjerët
kaq shpesh i vlerësojmë?
E veten?
Gati kurrë se shiqojmë
Dhe kur e shiqojmë
Veq e lavdërojmë.
Pse?


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP