Dy gëzime

>> Monday, August 16, 2010Më erdhi një zë e nuk e di se nga
Më solli mirësi e nuk e di se sa


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Mikut më të dashurTi flet me heshtje e me qetësi
Ti ndrinë me errësirë, me thjeshtësi
Më ushqen me etje dhe me uri


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ta kam hapur zemrën


Të pres
Si ujin në shkretëtirën e thatë
Si fjalën në heshtjen që zgjatë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Pak

>> Thursday, August 12, 2010

Rudina Dura

Pak ...

Pak qetesi ne kete bote

Duan te gjithe njerezit sotNje strehim te ngrohte,miqesor

Me dashuri dhe lumturi njerezor


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ai erdhi-2

Ai erdhi-2

Hamdi Nuhiju

Mbi supet e rëndueme
Të njeriut mëkatar
Si një rreze drite
E pastrues i përbotshëm…


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Poezi Came e shekullit XIX

>> Wednesday, August 11, 2010

Poezi Came e shekullit XIX


Per poezia islame O.J.

Binamàzi

Pa digjo ti, o binamàz*, Perëndija se ç'na bën vaz,

të falemi, e bëri farz, gjer të ndërrojmë dun-jânë.

Binamazi le ta dînjë, mbi dhe, nënë qiell mos rrînjë,

hall për tjatrë Zot të bìnjë, që të kërkonjë dermànë.


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ai erdhi-1

>> Tuesday, August 10, 2010

Ai erdhi-1

Hamdi Nuhiju

Nga qielli i shtatë
Si mysafir i përkohshëm
E nikoqir i përhershëm
I zemrave të devotshme


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Kjo eshte e drejta İme

Kjo eshte e drejta İme

Brenda ne Kuran
ne librin e bekuar
Eshte shkruar
SE vajza duhet mbuluar


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Sy e hënë

>> Saturday, August 07, 2010

Sy e hënëHamdi NuhijuEliksir mbi krua

I mpleksur

Në pelerinën tënde

Të tingujve të jetës...


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Ramazani dhe Jusufi a.s

>> Friday, August 06, 2010


Ramazani dhe Jusufi a.s

Dymbëdhjetë muaj ka viti
Sa Jakupi djem pati
Jusufin deshi më së shumti
Siç duam ne Ramazanin


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Po troket Ramazani

>> Thursday, August 05, 2010

Po troket Ramazani

1

Ja! po troket ramazani
dhe më kthen në kohë të fëmijërisë
buzëiftareve i dalë në rrugë
sydrejtuar kah minarja e xhamisë


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Fjalët e bukuroshit

>> Sunday, August 01, 2010

Hevzi ZEQIRI

Në rrafshe me bubullimë
Në kodra me vetëtimë
Jetoj si kalorës i së vërtetës
Është pak punë se jam jetim


Share/Save/Bookmark Lexoje te plote...

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP