Pendohu edhe ti!

>> Wednesday, September 26, 2012Kur zemra ishte errësuar nga njollat e zeza, kur thuajse asgjë e pastërte nuk ishte mbetur në atë copëz që pa të ska jetë, atëherë një shkendije e pastërte dritëze filloj të futet në brendesi të saj, dhe zemra filloj të pastrohej, e t'i largonte njollat e zeza..

Ajo copëz shkendije ishte drita e ushëzimit të Allahut, që udhëzoj robin e Tij në rrugën e vërtetë dhe e largoje atë n
ga gjynahet e shumëta që kishte bërë në të kaluaren..


Ishte zemra e një mekatari që një kohë udhëtont dhe dëfrehej mepër rrugë të humbura, por pasiqë kishte filluar të pendohej sinqerisht, i ishte shfaqur ajo shkendi, dhe me pas ishte mbuluar me udhëzimin e vërtetë të Zotit xh.sh!


Kohën për pendim mos e shtyej o njeri, por nxito të pendohesh që tani!


Mos prit t'ju mbuloj krejtesisht e zeza, por fillo të pastrohesh!


Mos prit aq gjatë sepse ndodh që afati i kjes për ty është me i shpejt, sesa i shembullit të lartcekur, dhe ndoshta t'i ngurron të mos pendohesh tani, por me vonë ndeshkohesh rende!


Mos mendo që falen gjynahet pa e hapur deren e pendesës..Hape atë dere.Mos të të vie turp, por hape sa ma pare, sepse ndoshta për një sekonde s'e mbrrin ta hapesh..E me pas çfarë ndodh me ty? - Denohesh rende!


Nxito e pendohu para se të ike nga kjo botë!


Bujar Berisha ...

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP