''MUZA'' IME

>> Saturday, September 29, 2012
Çdo poet muzës së tij i këndon
Asaj që dashuri edhe pa dashuri ofron
Muza ime nuk i hesht vargjet e sëndisura
dhe nuk m'i dhuron çastet e lumtura...

Gjithnjë e ëndërruar,ëndërr e papërfunduar,

realitetit dhe Dritës kurrë nuk i paraqitet,

vetëm si një hajn që kurrë nuk korrigjohet,

në ëndrrën time futet barkazi e ma zë pritën,

dhe buzët m'i puth,por kur nuk e sheh ditën.


Dëshira për ta parë njëherë vërtetë

është më e fortë se poezia dhe ëndërrat,

por ikën,përvidhet dhe zhduket

si një fluskë sapuni ajo shfryhet,

frikësohem që ta prekë nga gishtat

mos në mijëra copëza më shndërrohet.


... Dhe,e lë të përditshmen Muzën time

vetëm në vargje dhe në mendime,

që i dehur për te më tutje të ëndërroj.

Nuk hesht jo,vargje të sëndisura dhuroj

dhe Atë e shoh ... përmes ëndërrave kur fluturoj! ...


Nijazi Jahja Mripa

@ njm Mitrovicë e Veriut,

25 shtator 2009

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP