DRITA E PAFIKUR

>> Thursday, March 29, 2007


Mehas Alija

(me rastin e ditëlindjes
së Muhammedit a.s.)

Nën qiellin e vrenjtur
Rretë shtatzëna
Tkurreshin e turreshin të hakërruara

Në gurrë të shkretëtirës
Femra pikturë e gjallë
Vdiste duke i mbushur
Mushkëritë me dhé

Por deshi Mëshiruesi
E lindi drita
Lajmëtarja e lirisë
Nën atë qiell të vrenjtur

Historisë iu pre
Vena e gjakut të keq
Nga fuqia e teuhidit
Nga mesazhi hyjnor

Dhe tërë njerëzimit
I buzëqeshi fati
Me lindjen e profetit

Se ashtu lindi drita
Shkëndija e pafikur
Që i bën dritë njerëzimit
Deri në Ditën e Gjykimit

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP