Somnambul i dyanshem

>> Sunday, December 27, 2009


Erduan Kllobucishta

Dhe lotet rrjedhin vale-vale,
Ne enderr apo ne gjumin e trashe?!
Stagnim ne ekzistence virtuale,
Progres ne flatrat ankthioze!
Nje femije ne mesin e nates
Rrokulliset ketej andej
Ku po shkon, as vet ai nuk e di
I rrethuar nga erresira ne vete
I rrethuar nga erresira jashte tij
Erresira eshte e bukur per ate qe do erresire
Somnambul i vetmuar…
Hap syte nga pergjumja e thelle!
Ah, kam... kam harruar se cfare kam pare
Ishte nate…
Nje episode i thelle, i pameshirshem
Shmang erresiren, nuk ka cfare te duhet ajo…
Mos u bej si filozofet ashik qe shajne shoqerine
Nihilista, mohues te determinizmit...
pragmatiste te korruptuar...
formojne dialektizem ne meshire te fatit...
Gjejne te verteten per te mbjell injorancen
Sepse injoranca dhe e verteta jane dy boshte te pafunshmerise
Fal ketyre dyve qe filozofet kane ekzistuar dhe ekzistojne!

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP