Unaza që ta dijë

>> Saturday, December 12, 2009
La shokun që të shihet
All-llahu dha që të blihet
Ishte e bekuar dhe e lyer
Lëshoi urdhër për ta kryer
Agoi dita u zbardh qielli
Humbi nata shkëlqimi erdhi
E ilustruar me shumë arë
Iku për ta kryer mbarë
Lyente bukur për së lehti
Aty fjala më e madhe mbeti
Lloji i shkruar i kulluar
Aludon për të mësuar
Hm..! la ilahe il-lall-llah
Muhammeden Resulull-llah po ia bashkëngjita
U mendua Ebu Bekri
Harroi fjalën e pejgamberit
Athua vallë çdo të thotë
Mori fund u shkrua unaza e arit
Edhe atë i gjithë shehadeti
Dhe filloi të kthehet mbrapsht
Udhës kur ai po kthehej
Nuri në fytyrë i vërehej
Resulull-llahu nuk e dinte
Ebu Bekri si do të vinte
Sa po vinte es-sidiku
Urdhër erdhi nga All-llahu
Le të shkruhet Ebu Bekër
Unë desha pasi që ai deshi
Lloj i bekuar i ilustruar
Ah sikur të jem sikur ai
Hap për hap me një vijë
E ta gëzojë këtë mirësi
Burrë të bëhem e jo fëmijë
U gëzova aq shumë
Bilbil u bëra për këndim
E përsipër shqiptim
Ku do të jehoj fjala e Tij
Ëmbël në qiell të hingëllojë
Rrugës për në xhennet të më shpie

Valbon Rushiti

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP