Një jetë plotë jetë

>> Thursday, November 19, 2009


Gentian Jetishi

Një jetë plotë jetë
Një jetë pak jetë
E shkurt a po e gjatë
Prapë mbetet jetë
Prapë mbetet jetë.

O ti që jeton
Jeton bashkë me ne
Merr frymë në horizont
A e din përse
Përse ekziston
Dhe emrin që e mbartë
A e meriton
A e meriton
Njeri - human .

Sa ditë pa bukë
Dhe pa kulm mbi kokë
Dikur kisha shumë
E sot asnjë shok
E sot asnjë shok.

Prandaj shpesh herë pyes
Edhe shumë kërkojë
Ku mbet shpirti im a thua ku shkoj
A thua ku shkoj ?

Ku je
Shpirti human i popullit tim
I vendit tim
I shpirtit tim
Ku je
Ku je miku i mirë
Në këtë ditë të vështirë
Ku je
Të kërkojë dhe nuk të gjejë
Sot ku je ?

Me zërin e stomakut
bie në gjumë
Me dëshirë të vetëm
të flejë më shumë
Se kur zgjohem,
asgjë mirë s më pretë
Se gjithë miqtë e mirë
Janë humbur janë tretë
Janë humbur janë tretë .

Ku je
Shpirti human i popullit tim
I vendit tim
I shpirtit tim
Ku je
Ku je miku i mirë
Në këtë ditë të vështirë
Ku je
Të kërkojë dhe nuk të gjejë
Sot ku je ?

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP