Ndërgjegjja

>> Monday, November 09, 2009Shtrëngate pas shtrëngte në frymën e njerëzisë
Për të cilën të gjithë mundohen
Ta largojnë nga vetja e tyre

Vetëm me këtë mund të arrihet maja e kënaqësisë
Me njerëzinë e bazuar në te drejtën e saj
Nga I Gjithdijshmi dhe ligji i Tij

Në hapsirën e pafund plot me universe
Ka çdo gjë që aty e ka vendin
Por asnjëherë rrugën nuk ia zënë njeri tjetrit

Shiko në tokë, ka bimë syri sa ta don
Me ngjyrat e tyre që nga bukuria të verbojnë
Por dardha mollë e as molla dardhë nuk bën

Çdo kush e çdo gjë bën punën e vet
Me kënaqësi don kulmin e punës ta bëjë
Ah sikur njeriu të ishte pak me i ndërgjegjshëm

Hevzi ZEQIRI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP