DEHJA

>> Wednesday, February 17, 2010

Neki MUSLIU

Ç’është DEHJA?
Lidhja e syve…Verbim!

Sa për t’u dukur gurri,
XHEVAHIR!

Sa për t’u dukur laboti.
KARANFIL!

Ja DEHJA ç’është...!Një mynxyr!
Është si ky lavdaç njeriu,

që edhe qiejt me bukuri deshi t'i sfidoj
Ky trup i krekosur,kjo fytyrë e pa fytyrë.

Edhe ari kallp,dikur i’u krenua arit të vërtet në erësir
Tani ç’dallon ty nga unë?Foli e tha,ky bakër i ndyrë!

Ari i vërtet heshti,se ari i vëret pret mëngjesin i dlirë
Si bimësia që qeshej dikur …Nga kjo DEHJE e ndyrë!

Të jeshiluar e pandehi vehten qysh në pa fillim
Por vera që flaku perçen tej,të hedhë një shiqim!

Ç’ia ndali hovin nazemadh dhe çdo trillim
Sa të kaloj unë tha :Moj bimësi,

pa shihë veten pastaj,nazet me blerim.
Kur kashta të kallet,dhe të fiket çdo gëzim

Trupi krenohet!Ky trup i pa cip!Sepse shpirti rrinë në hije…!
O ty trup i ngrirë!Shpirti a s’të tha:

O ty, që s’ti zë bota tekat as nazet madje
Prit pra,sa të dal prej teje dhe shihë pastaj se ç’je!

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP