O NJERI…

>> Tuesday, January 26, 2010


Neki Musliu

O njeri!A s’je ty krijesa...!
...që kur gdhive i gjallë...!
A s’je ty,që në jetë erdhe,
nga dy trupa të pa jetë... vallë?

O njeri,a s’je ty që nga,
fara dhe toka e pa jetë?
Të gjallë,me frymë,me dritë në sy,
kjo botë, kështu a s’të gjetë?

O njeri, ty nga balta a s’u krijove?
Ç’është pra tani ky dyshim?
A s’është Allahu dhuruesi
I madhi,I dijshëmi,Vasiun Alim!

Të injorosh faktin se ky trup i dukshëm
që tu falë tok me emërin njeri,
Ekziston pa ekzistencën e Allahut,
A s’është kjo një provë për verbëri!

Kujto kur koha të ik, dhe jeta t’braktis,
Kujdes! Tek veshi yt i shurdhur dëgjon!
Nga balta e vdekur,një tufë fjalësh
një zhurmë e vogël në vesh të mërmëron.

_Ty u krijove nga balta dhe ja sërish
në mua po kthehesh,kur koha skadon
O njeri,kështu flet varri.Dhe thotë:Ja tani po të gëlltis!
...ja,dhe trupin ta pushton...!

Kryelartësia të mbetet në libërin e mëkateve,
u fshi nga historia e botës madje...
Foli varri,një gojë kjo e tokës,
që të gëlltit,dhe prap të bënë dhe!

O njeri,shiqo nëpër mure e shtëpi,
në kalaja e mbretëri,në pallate e çati...
Mbi pullaze e qerpiq,në fusha mbi barë,
Vështro në lulet erëmisk dhe sakësi

O njeri,ty vdiqe!Tani shihë se si trashëgimtari yt
ndërton me baltën tënde këtë botë!
Shihë!Dhe pastaj folë për ekëzistencën,
Ku vete njerëzorja,ç’u bë me të sot?

Dhe i gjallë sa ishe,a s’tu tha?A s’u njohe dot!
Kjo baltë që ty prekeje ishte fara jotë,
Ty sot vdiqe,nesër kjo baltë do të gdhij
Një qerpiqe mbi ndonjë kasolle a shtëpi!

A një vazo balte,me një lule selvi
Një shtresë dheu,ku fara do mbij
Nga stera e zesë,një cop jetë
Dhe pluhur kur t’bëhesh,e gjall do gdhij

Në ditën e ahiretit,kjo shtres e derdhur,
Kjo baltë e cunguar,e ktij dheu të vrazhd
Ky pluhur i humbur,anësh pa gjurmë,
Njerëzoren ta ruan,këtë irnek të lashtë

Të injorosh faktin se ky trup i dukshëm
që tu falë tok me emërin njeri,
Ekzistoj pa ekzistencën e Allahut,
është veç një provë për marëzi!

O njeri, ty nga balta pra u krijove?
Flake tani më çdo dyshim?
Dije All-llahu është Krijuesi yt
I Madhi, I Dijshëmi, Vasiun Alim!

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP