Bota e idesë dhe ideja e botës

>> Monday, October 20, 2008


Zemra prore e ndriçuar
Si një vëlla
Thërret mendjen e hutuar
S’e lë në hata

Mos kërko kot kuptim
Në terrin tënd të tmerruar
Mjegullirën me mëdyshje
Mashtrim, mbështjellë me mohim
Tërbim

Shih shakanë e shkretë
Çohet qanë i qetë
S’ia mësynë matanë
Se heton hatanë

Dritë e Zotit, zërin e zemrës
E mbarësoi me mëshirë

Një ujdi si ujë n’Saharë
Ç’na ka çitë një çlirim
Qofsh i qetë, ç’e do që qanë
Çast o ç’nderim
Prore n’paqe Perëndie

Rrofsh o fe, fuqi e fatit
Fe e Zotit, zgjidh zingjirët
Triumfo, trishtoje tërë trillimin

Nga lart lëshon jehonë lavdërimi
Kalon qiejtë e qëndisur
Lamtumirën ligësisë

Vetja vajti, vaji e pat

Mjaftoi zëri i ezanit t’mbrëmjes
Të fshijë lotët në fytyrën e zbehur
Nga bota e idesë dhe ideja e botës
Që rrezja e qiellit i ra përmbi
I dha shkëlqimin e pasosur

Horizont, matanë të bukurës
Zgjimi i saj
Vula e kohëve

Blerim HALILI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP