Dita e madhe

>> Friday, October 31, 2008


Dita e madhe


Ngrihet kodrat lart në qiell edhe shkatërrohen
Zgjohen shpirtat gjith nga varret bashkë tubohen
Gjëmon suri në atë ditë me oshëtimë
Pyet veten gjithsecili për shpëtim
Thueja kangës o njeri sikur ja thoje
Duaje jetën e dunjas sikur e doje
Shpalo të ligat që punove e i paloje
Fytyrën tënde të vërtet ti sot tregoje
Para Zotit sot ke dalun , veq kujtoje
Veq kujtoje kur ta thoshin se besoje
Ktheje shpinën edhe heshtje edhe shkoje
Ngrije kokën edhe supet o njeri
Thueja , thueja në këtë ditë me llogari !
Në daq thueja asaj kangës tande të vjetër
Në mos gjeq pos kësaj të mire tjetër
Kur ke pas në zemrën tënde pak besim
Thueja kangës mos do gjesh dhe ti shpëtim
Kot e kot qirresh i dhembshëm pa njerëzi
Kur qe koha s'pate ndjenja as mirësi...


Argjend Xhelili

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP