MBI KËTË PARIM

>> Monday, April 06, 2009


Besimtari I sinqertë
E ka frikë Zotin e vetë
Ai shkëlqen si dielli lartë
Me ahlakun që e bartë

I Urti dunjanë për ty krijoi
E ty t’krijoi për ahiret
Me imazhë të bukur e ilustroi
Punët e tona shkruhen në fletë

Nëse tregtinë e ken ë dorë
Bëhu indershëm dhe puntorë
Kurt ë jesh puntorë I mire
Bëhu I kujdesshë, jepë këshillë

Nëse kwe shumë mallë e arë
Ngushlloj të tjrët bëhu bujarë
Nëse gjykatës të thonë bëhu
Gjyko drejtë si thotë All-llahu

Nëse të zgjedhin udhëheqës shteti
Bëhu I sinqert besnik më I drejti
Nëse je shërbëtorë I mjerë
Jeto fuqishëm , besnik me nderë

Kur shoqëria t’besojnë pasurinë në jetë
Bëhu mbrojtës dhe ruajtës vigjilentë
Me ahlak të mire, ndershmëri e besim
Jeto jetën mbi këtë parim

Adnan Ameti

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP