Ashtu-ja e kështu-ja

>> Monday, August 31, 2009

 
Hevzi ZEQIRI
 
Kur njëri thot kështu
E tjetri ashtu,
Një gjë mbetet pa bërë:
Mes ashtusë dhe kështusë.
E kur mungon mesi
Atëherë prite belanë,
Që të bën të ikën fytyra
E të mos dalësh i larë
Nga llumi ku je futur
Për ashtunë ose kështunë.
Në qoftëse je kokëlartë,
Kujdes pragjeve mos u bie në qafë.
Në qoftëse je kokëulur,
Kujdes mos i biesh shtyllave.
Mesi i ashtusë dhe kështusë
Është të biesh në ujdi,
Mos t’i thuash tjetrit se nuk di.
Ta ruash fytyrën e t’i ikësh belasë
E mos e arritsh ditën kur do të të dhien mustaqet.

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP