Muajt e vitit

>> Friday, August 28, 2009

Muajt e vitit


Viti është nëna

Dhe ka fëmijët e vetë

Lexoni këtë poezi

Se është shumë e lehtë

E mire e kujdesshme

Si çdo nënë në jetë

I ruan dhe përcjellë

Fëmijët e vetë

Çdo ditë në ikindi

Me rradhë I thërret

Që kush të mos mungon

E shënonë në fletë

I dashuri MUHARREM

I pari është në rradhë

Kur thirret me emër

Ai del në ballë

Menjëher pas tij

Është muaji SEFFER

Nuk I pengon pse është I dyti

Për vëllaun e madh ka respect e nderë

Vijnë dy vllezërit më të rinj

Me dy emra sikur nji

REBIUL EVVEL dhe AHIR

I ruan nëna si gjithnji

Janë dy muaj si bineq

XHEMIUL- ULA dhe AHIR

Durimtar që nuk ju vjen keq

E presin thirrjen me dëshir

Muaji I shtatë është REXHEB

Është I posaçëm me plot vullnet

Në këtë muaj është miraxhi

Dhe shenjat e para për MUHAMMEDIN profet

Pastaj vjen muaji SHABAN

Në të cilin është një ditë

Kur melaiket I shkruajnë veprat

Për gjith ata që kanë shpirt

I vie rradha më të vlefshmit

Më të ndritshmit nga të gjith

Është muaji I diturisë e agjërimit

SHEHRI RAMADAN muaj I shpëtimit

Në këtë muaj është një natë

Që ka vlerë sa njëmijë muaj

Natë e madhe LEJLETUL KADRI

Muaj I dashur RAMAZANI

Kotë e kanë le të vujanë

Gjithë ata që nuk agjëruan

Kur të shkojnë në ahiret

Skan mundsi me hy N’XHENNET

Vjen SHEVALI si fëmi

Me plot gaz e lumturi

Është BAJRAMI për tu gëzuar

Sofra plot ,agjërimi ka mbaruar

Thirret vëllau DHUL-KADE

Me binakun DHUL –HIXHE

Në të fundit therrim KURBAN

Urës siratit me I dalë matan

Dhe kështu dymbëdhjetë fëmi

I numruam nji nga nji

Nuk është rënd të mbahen në mend

Se çdo muaj ka një vend

Tash t’ju pyes krejt në fund

E di se nuk ju vjen mund

Këto vllezër në saff qëndrojnë

Apo rreth zbashku formojnë?

Adnan Ameti

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP