Jehona e ezanit

>> Tuesday, August 04, 2009


Jeho, jeho o Ezan...!!
Hyr thellë në zemrat që flejnë,
zgjoi nga gjumi dhe iu thuaj:
“Unë ju thërras të ju shpëtoj!
Ngase këtë edhe obligim e kam,
pra, në shpëtim t’ju thërras!
E atëherë vallë, si mundet të mos më përgjigjeni?!
A mos mendoni
se gjumin e keni më afër se sa vdekjen?!”
Jo jo! Ndoshta këtë e shohin vetëm ata sy
që shohin e nuk kanë dritë!
Por jo edhe syrtë e një besimtari!
Ai e ndjen në çdo moment
egzistimin e Krijuesit,
Egzistencës...!
Ai sheh me Dritën e Allahut,
e dëgjon lapsin që shkruan emrin e tij,
mu si shkruaj unë tani!
Ai edhe kur mllefoset,
strehim kërkon vetëm tek Ai!
Tek I Cili edhe do të kthehet!
E meqë e di dhe është të bindur në atë kthim
Padyshim që e gjen edhe lumturinë...!


Semra HALILI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP