Rritesh...

>> Wednesday, August 19, 2009

Është e pamundur të kalosh jetën
E ndonjëherë mundi të mos shkojë huq
Shoqëria të mos dëshproj
E të mos sëmuresh kurrë
Të mos ndjeshë dhimbje e dashuri
Që në familje mos të vdes askush
E ti kurrë të mos gabosh
Pra është e pamundur…
Ky është çmimi I jetës
Dhe nuk ka rëndësi ajo që ndodhë
Por ti ngjarjen si e pranon
Nëse fatkeqsitë I akumulon në vetvete
Do të jetosh si pëllumbi I lënduar
I pa mundur përsëri të fluturoj
Rritesh…
Kur nuk ka zbraztirë në shpresë
As dobësim vullneti dhe humbje besimi
RRitesh…
Kur pranon realitetin
Dhe jeton me vet besim
Rritesh…
Kur e pranon fatin e jetës
Dhe ke vullnet për ta ndryshuar atë
Rritesh…
Kur e ngrit atë që ke lënë pasdore
Dhe krijon atë që e ke para teje
Me vision për ardhmërin tënde
Rritesh…
Në vënien e qëllimeve
Pa vu veshin komenteve negative
Kur me sjelljen tënde jep shembuj
Pa I dhënë rëndësi përqeshjes e zilisë
Kur e përmbush thirrjen tënde
Rritesh…
Kur përforcon karakterin
Dhe lartëson edukatën e diturinë
Rritesh…
Kur paraqet ndjenjat tua
Dhe përballesh me zhveshjen e degëve
Nga dimri I ashpër
Mbledh trëndafilë
Pa e çarë kokën për therrat
Dhe të trasosh rrugën
Në mjegullën e pluhurit të ngritur
Rritesh…
Kur ndjen gacën e zjarrit
Nga dëshirat e rrënuara
Rritesh…
Duke ndihmuar ata që kanë nevoj
Dhe njohton më mire vetveten
Duke I dhënë jetës më tepër
Se sa ty ajo të jep
Rritesh…
Duke përforcuar rrënjët
Në pamundësi largimi
Dhe mbrohesh si shqiponja
Të mos ndalet fluturimi
Të palohesh si fletë
Me shkëlqim si ylli
Kështu pra
Rritesh…!
Adnan AMETI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP