Kthimi

>> Sunday, May 09, 2010

Besnika JAHA

Sot u ktheva,
Në oborrin tim të harruar,
Të braktisur pa mëshirë na le,
Më thanë të gjithë.

I boshatisur,
Nga çdo krijesë apstrakte.
Oborri im,
I harruar.
Por, kujtimi më zgjoi e më tha,
Që jam dhe isha këtu.
Kisha ardhur i vetëm,
Me karavanin e kujtimeve pas.
Në dhomë më ofroi lodrat e lozonjarit.
Nën mollë më piku frutin në dorë.
Në ballkon më solli gjumin e ëmbël.
Nën cicërrimën e zogut më kujtoi,
Dashurinë rinore, për shumë vjet,
Përkëdheljet prindërore.
Dhe më tha,
Zgjohu…!
Zgjohu se tash këtu je.

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP