E drejta e gruas dhe 8 marsi

>> Monday, March 09, 2009


Me zbritjen e Kur'anit,
Femra të drejtën e fitoj,
Të respektohet e të çmohet,
Të vlerësohet e të shkollohet.
Me Islam u lartësua,
Sa mashkulli u gradua,
Respekt ndaj njëri-tjetrit u urdhëruan.
Në ditët e sodit zakon është bërë,
"8 mars" të festojnë.
Nënave e grave lule t'u dhurojnë,
E s'kujtojnë se kjo "festë",
Për Islamin tonë festë nuk është.
Pa logjikuar fare të tjerët në rrugë ndalin,
Të thonë e të pyesin,
Kur rastësisht hasin në një besimtare,
Dhe me mburrje atë grua pyesin,
Çfarë dite për ju sot është?
Ajo thotë për mua është ditë e rëndomtë.
A keni pranuar e dhuruar lule?
Jo se jam muslimane e nuk më duhet.
Të paktën nënën s'e keni gëzuar?
Nënat besimtare janë krenare,
Që fëmijët e tyre të udhëzuar janë,
Sa për ditë të tilla kemi gjatë tërë vitit,
365 ditë lule e gëzim në zemrat e nënave tona vejmë.
E kjo s'është vetëm një ditë në vit.
Ju njerëz që pyesni, fare pak mendoni,
Si s'keni sy të shihni e besimtarët t'i dalloni,
Të paktën në këto ditë tuaja t'i respektoni.

Arlindja TOPOJANI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP