KU ËSHTË NDËRGJEGJA

>> Monday, March 16, 2009


Një pjesë e botës u trazua,
Ka dalë çdo gjë nga binarët
Djalli ka marë timonin
Po udhëheq me tiranët

Në pjesën tjetër heshtje djallëzorë.
Kundrejt krimit ndaj krijesave njerëzore
Eliminohen, ata që nuk luftojnë
Ku është ndërgjegja për lotët që pikojnë

Po shkatrrohen jetë të kullit të Zotit
Jetë e atyre që emërohen fajtorë
Për një arsye të vetme
Sepse ishin aty me caktimin hyjnor

Qëlluan në atë vend të bekuar
Ku jeta e tyre pati çmimin e lire
Ku demonstrohet forca dhe garohet
Kush është në vrasje më i mire

Më vie që të dalë të bërtasë
Në majen më të lartë të botës
Dhe me gjithë fuqinë të thërrasë
Krime më macabre u bënë në Gazë

Të vrasish një njeri është krim i bërë
Njësoj si të vrasish njerëzimin të tërë
Edhe njeriun me vuajtje t’rënduar
Se ka askush të drejtën për ta ekzekutuar
Ku jeni ju o paria arabe
Zëri u është shterrur dhe tharë
Keni ra në grackën e djallit
Syrin ua ka trembur nji zullumqarë

Vëllezërit tanë n’Palestinë po digjen
Fëmijët e tyre me traumë të pa parë
E ju mes veti me mospajtime shtyheni
Djalli ka hy në mesë e ju ka përçarë

Oj bashkësi e madhe islame
Me epitetin e madhë “ UMMET”
Kur do harmonizoni zërat tuaj
Tradhëtuat më të dashurin Profet

Me sjelljen tuaj nonshalante
As vendëtakim spo mund t’caktoni
Ata që protestojnë,e po ngrisin zërin
Pa fare turpi po i akuzoni

Merrni lakmi perandorisë Osmane
Tash me emrin e njohur TURQI
Në DAVOS keni shembullin
Si luftohet për drejtësi.

Të lumtë o prijës i vërtet
Sy patrembur dhe i drejtë.

Adnan Ameti

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP