Ummeti im

>> Sunday, March 29, 2009


Ummeti im kthehu në Kur’an,
Gjej një tjetër jetë!
Mos, vallë, pret një tjetër kambanë,
Apo një gjumë tjetër pretë!

Nga errësirat e natës s’ke ç’pret,
Dilemat e kryqëzuara zgjidhi me nxitim,
Një agim të ri linde vetë,
Se i vjetri të vjen me një tjetër tërbim!

Çohu dhe këndo të vjetrën këngë,
Modernitetit jepja ilaçin tënd,
Bjeri punës vëng e vëng,
I parë të jetë mos lejo askënd!

Ummeti im, dje nuk ishe i sotmi,
Zotin dhe rrugën e ke të njëjtë,
Që nesër të jesh sikur i djeshmi,
Nga dy dritat e mëdha prapë merr kuvet!


Mehas ALIJA

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP