Vjen njeriu i ri

>> Saturday, March 21, 2009


Dilni burra, dilni

Dilni e pritni njeriun

Që vjen me bagazhin

E tij të mbushur plot


Lumturi dhe dritë

Hapin e ka të rënd

Sa pesha e fjalës së urtë

Dilni e shihni


Si i bëjnë hije buzëqeshjet

Me vite të tëra të rreshkura

Thërrimet e bukës

Nuk i shkel dot


Vjen i ngopur i ujitur

Fytyra e tij e shkruar

Rilind zemrën e dremitur

Shëron syrin e përlotur


Dora e tij e madhe

Kthen shpresën e përhumbur

Dhe motoja e tij është

“ Paqja dhe bekimet Qofshin mbi ju”


Me dorën në zëmër

Dilni burra, gra e fëmijë

Dilni e pritni njeriun

Që vjen


Rrugës së zgjedhur

Me armiqësinë e lënur

Te pragu i së djeshmes

Vjen njeriu i ri!


Mehas ALIJA

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP