Të ngrihet një zë!

>> Friday, March 27, 2009


Një zë sot, një zë, ngado le të thërras
Ta çaj qiellin më dysh edhe lart të ngrihet
Të fryhet mëria , zemrën ta pëlcas
Zemrën e jehudit që si zemër njihet
Pa prite o , prite ,këtë fjalë me shpatë
Si preve e ngrive fëmijtë o mizorë
Tu verbofshin sytë , dita tu bëftë natë!
Tu shkurtofshin kokë e këmbë e dorë!
Ehu ç'u ngrit tirani dhe humbi ndjesitë
Vrau , preu , ngriu jetëra fëmije
Po ti o botë qorre pse po i mbyll sytë
Ngrihe zërin kundër kësaj barbarie
Po s'do tjetër Palestina, veç lirisë
Në katër anë të gjëmoj ezani lart në qiell
T'i shoh qartë yje , hanë edhe diell
Mos ja vritni kaltërsinë në fëmijëri!
Edhe sot këtë tokë e bekoftë Zoti
E bekoftë ta duam se e deshën moti
Të ngrihen vëllezërit nga janë nëpër botë
Ta mbrojmë tokën tonë, mos ta humbim sotë...


Argjend XHELILI, 23.01.2009

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP