Porosi prindërve

>> Thursday, March 19, 2009


A e dini ju o prindër,

obligim ju qfarë keni,

si ta rritni një fëmijë

dhe të mbarën si t’ia jepni.


Në jetë ju shumë gaboni,

fëmijën tuaj kur e rritni,

të rëndësishmen e harroni

dhe mendoni se po dini.


Babë e nënë kah të jeni,

të madhin Zot mos e harroni,

kush është Ai, pse na krijoi,

fëmijës tuaj ia mësoni.


Fëmijën tuaj nëse e doni,

për Islamin e njoftoni,

porositeni për drejtësi,

në këtë botë sa të rroni.


Urdhërone në namaz,

sadaka e agjërim,

për mëshirë ndaj të varfërit

dhe gjithmonë t’iu dalë në ndihmë.


Të gjitha këto janë porosi,

që ju o prindër të mendoni,

veten tuaj dhe fëmijët,

nga zjarri t’i shpëtoni.


Albulena BAJRAMI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP