Afër lumit Vardar 1

>> Saturday, June 13, 2009


Në retrospektivë (1)

Hamdi Nuhiju

Të strehuar nën hijen e qiellit të hapur,
Qiell i bukur, porsi sytë e tu që më çojnë peshë,
Nga ngjyra e mugtë e ujit që pa ndalim rrjedhë,
Rrëfimi ynë merë kahe...

E kapi hijen dhe fluturoj me të,
Drejtë kraharorit tënd që më gjuan ,
Fillojë të lozi me jetën,
Që e kam vënduar në zjarrin e Nemrudit...

Ngjyrosem me erën e parfumit tënd,
Që më kthen në historinë e qytetërimit tim,
Nga dritaret e zemrës sime,
Fillojë që të përshpërisë dashurinë...

Kërcasin gishtërinjtë tanë,
Të holluar porsi fije e mjegulluar,
Kujtohem për çdo çast në ty,
Të kaluar në Orientin tonë...

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP