Kuvendi

>> Monday, July 06, 2009


Në Prizren mbahet Kuvendi,
Vijnë Shqiptarët siq është rendi,
Në Kuvend gjithënji i pari,
Naim Frashëri, ai birë Shqiptari,

Naim Frashëri gjithnji prinë,
Me Abdylë dhe Saminë,
Pa ndërpre kërkuan Lirinë,
Për t`ndriquar tër Shqiprinë,

Në Kuvend vijn, dhe të tjerë,
Imer Prizreni, burrë me nderë,
Haxhi Zeka, trimë dai,
Flijoj dëjem, gra dhe fëmijë,
Për aqë të dashurën Liri¨,

Në Kuvend vijn me kuvenduar,
Azem Bejten me kujtuar,
Azem Bejten, Shotë Galicën,
Me nderuar tër Drenicën

Hasan Prishtina, në Kuvend fletë,
Jo, Drenica nuk është vetë,
Por, së bashku me të tjerë,
Tër kombit i dhan nderë,

Ismail Bej Qemali me bes burrë,
Në gjdo Shqiptarë vuri flamurë,
Buletini dhe Bajram Curri,
Brohoritënin rrofët Flamuri,

Kuvendi aprovoj porosit e legjendarëve,
Të bijëve e të bijave të Jasharëve,
Të cilët e kryen amanetin e të parëve,
Për të ardhëmen e Shqiptarëve,


Mustafa HOXHA

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP