Ra një dritë

>> Saturday, July 25, 2009


Ra një dritë
U pa hijeshia
U ra përmbi
Kujtimeve të mia

Kur po kujtohesha
Për ymetin,
Paska ra
Simbol për Muhamedin

Tek po kujtohesha
Për vatanin,
Paska ra
Shenjë për Islamin

Qysh binte ky nur shenjëtar,
Lumë për ne! Del lajmtar
Që ymeti shpejt prihet mbarë,
Gjithë myslimanë mbetin ç'janë shqiptarë

Po për këto dyja
Kisha frikën para sotit,
Ma flaku tej drita
Shfaqur mëshirë e Zotit

Rreze e saj m'i depërtoi në shpirt
Ato të larta kuptime krejt mrekulluar:
Dhe ndrinte për idealet fatzbuluar
Dhe ndriçonte për ne udhëdrejtuar


Ilmi REXHEPI

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP