Rruga deri tek ti

>> Monday, July 06, 2009


Të falemnderojë
Që edhe këtë mëngjes më zgjove
E di që shumicës
Që në nji kohë me mua I zuri gjumi
Kjo mundësi nuk I është dhënë

Vetëm të shikoj në dritën tënde
Nga burimi I syve të mi
Dhuratë më e mire
Që mua mund të më jepet
Ajo që mund të shoh
Gëzim I madhë është për mua
Edhe Shumë I madhë
që në mua të mbetet.

Çdo gjë që më dhurove
E pranova me zemër
Pranova këtë trup
Siç pranohet lulja
Ndryshe mbi kë do të binte
Shkëlqimi I dritës tënde
Mos të kishe krijuar botën

Më mësove të shijoj natën
Të shijoj tokën
Të shijoj ditën
Dhe qiellin e kaltërt
Me zjarrin jam mik
Edhe me rrezen që shëndrit
Sikur t’isha nga uji
Dhe drita e fikur
Prap do mbetet si më pare
Edhe sikur t’kisha ikur

Të falemnderoj
që mi fale tri vajza
një mundsi për tfitu xhennetin
edhe një djalë
që I dhashë emrin e Profetitmë fale fuqi, shëndet
vetbesim dhe mburrje
mes kësaj më solle
jetën me gëzime
deri në kupë ma mbushe
Obligimin prindor
mes syve vendosa
dhe do ta barti
deri sa Ti më bartë muanën sjetullat e mia
fole do ti mbështjelli
që vajzat dhe djali
të rriten me mirësit e tuaqë para Teje
fytyrën t’ma zbardhin
edhe atëherë
kur un nuk dot jemë
secili që veten
në ty e mbështeti
me frikrespect t’vështron
Pema nuk ka fjalë
Se nga Ti gjelbëron
Toka nuk ka fjalë
Nsaje tënde qëndron
Edhe gojën time
Me varrë të hapurangadal
Drita jote e shëron
Kur vetima ndriçon rreth diellitnë ndarje verbësia shkëlqen
Mu paraqit pamja Jote
Rruga deri tek Ti në mua

Tani e di
Siç uji që e dise jamë vetë loti yt
Që buron nga ëndrra
Dhe prap I kthehet
Syve të vetë

Adnan AMETI

0 Komentet:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP