Më duaj, se më ke vëlla!

>> Wednesday, February 04, 2009


O vëllai im.
Më duaj mua se besojmë në një Zot,
Më duaj mua se ballin në
një vend se vëm për kot.
Më duaj o vëllai im ,
se Allahu na ka kërkuar bashkim,
më duaj...........
Këtë natë ngadal po ndriçon hëna,
Do pendohesh o vëlla,
dhe do thuash vllaut tim
bashkudhtar pse sju bana........
A mos më mungoj ndërgjegjja,
a mos vall u bëra memec,
a mos i dhash një të shtyr vetes mbrapa.
Pusho mos e pyet veten ....
Ti i bëre të gjitha, ti nuk e deshte vëllaun tënd,
E tash vjen pendimi
pasi erdhi koha e smund ta mbash veten në këmb....
o vëllai im ti e pe diellin që po ngrohte,
por ti nuk e deshte ngrohesh.....
Ty tu dhurua ‘rruga e gjenetit’,
Po ti ja ktheve duart
dhe bëre me gisht dhe the:
‘Jo nuk e dua’
Nuk e deshte atë që tash po e kërkon.
Mos vall tani tu kthyen
ato gjërat që ti dyshoje në vet se nuk i ke.
Mund të ket ikur treni ndoshta.........?
Po nëse ti po vdes thuaj një fjalë nga goja jote,
thuaj diçka se kur të shoh si rri ulur
dhe duke vuajtur nga sëmundjet më tërqithet trupi,
më shushurit pak sa të mundesh
dhe thuaje fjalën që e ke mbajtur në dry tër jetën tënde,
më thuaj ....
TË DUA O VËLLAI IM
Të dua se besojm në një ZOT..
TË DUA.......


Ilir SALII - Kumanovë

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP