Mjaft më !!!

>> Thursday, March 11, 2010

Bardha Kqiku

Shiko se në qfar pikture është shndërruar bota,
Kuptimi I saj në esencë nuk dihet,
por ngjyrat I ka të flakta.

I forti po sundon!!
Tokën ka filluar ta qaj mes për mes,
Pa menduar se edhe vet do bie në të !!!

Zëri I atyre që po vdesin nga politikat botërore,
Është bërë I shurdhër si të ishin në fund të oqeanit,
Aty ku gjithëqka vije si flusk e mbushur me dhimbje e trishtim.

I forti në sytë e të tjerëve është vet tmerri I ulërimës kumbuese,
Askush nuk guxon ti flas ndryshe veq se siq ai don.

Qielli që dalngadal po vie e po bëhet më I zymt,më I trishtuar e më I ashpër,duke qarë për të vdekurin e gjallë ,

Dhe duke u mllefosur për të gjallin e vdekur.

Mjaft më !!
Nuk durohet një gjendje e këtillë !!!
Na është servuar e keqja në formën e një ëmbëlsire që në majë posedon qershin si gjënë kulminante,

Ndërsa në thelb posedon helmin që nga qasti ne qast mund të të vras.

Na ka humbur shija e të vërtetës,
Para drejtësis kemi mbyllur sytë ,
E po të ecësh symbyllurazi kur ti hapësh sytë mund të gjendesh në fund të humnerës!!!

Rruga që je nisur mund të ketë shumë anë ,
Por vetëm njëra anë është e duhura për ty.
Qdo kush flet,por cili është rezultati I të folurit të tij!!!

Mjaft më !!!

Sa fëmijë pa prindër
Sa ëndrra pa shpresë
Sa vdekje pa arsyeje
Sa miq pa besë .

Bota ka veshur vellon e nusëris ndërsa përbrenda saj është një plak që ka filluar të kërryset,të shtangohet,
Ti dridhen duart…e së shpejti vdekja po e pret.

Mjaft më !!!

Të drejtat e njeriut me fjalë
Ndërsa veprat në baltë .
Fëtyra të gjakosura nga lotët që rrjedhin prej syrit të mbushur errësirë .
Atyre që zemrat u janë damkosur,le ti fryejn pluhurit që I ka mbuluar duke verbuar zemrën përfundimisht.

Mjaft më !!!

Edhe ne si ju njerëz jemi,
Gjak në vena të gjithë kemi
Padyshim nga I njejti burim jemi…!!!

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP