Poemë e Dasmës

>> Saturday, March 13, 2010

Xhelaludin RUMI

Bekimet që rrjedhin në cdo dasëm
u bashkofshin, O Zot, në dasmën tonë!
Bekimet e Natës së Kadrit,
muajit të agjinimit
iftarit

bekimet e takimit te Ademit me Havanë
bekimet e takimit të Jozefit me Jakubin
bekimet e këqyrjes në parajsë të të gjithë vendeve
dhe më, një bekim tjetër që nuk vendoset me fjalë:
shpërndarjen e frutshme të gëzimit
të fëmijëve të Shayakut
dhe pleqve tanë!
Në shoqërimin tonë dhe gëzim
qofsh ti si qumësht dhe mjaltë
në bashkimin dhe besnikërinë,
njësoj si sheqeri dhe hallva
Bekimet e atyre që ngrejnë dolli
dhe atij që shtin verën
pagëzofshin atë që tha Amen dhe
atë që bëri lutjen.

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP