TI NJERI...

>> Saturday, March 13, 2010

Besnik F. Jaha

Ti rreze dielli që lëshohesh
përse vallë bie dhe mbi mua
Pse që djegë keq kurrë s'pendohesh
Ke të drejtë, Drejtësia u shua

Ti qiellë që luan rutinën
Natë, Ditë, Ditë, Natë ...
Fusha sot ndërrohet me kodrinën
Për ne çenka shkruar i tillë fat

Dhe ti tokë që më mashtron
S'je e drejtë si më dukesh
Je vezake, pse veten maskon
Kinse e rrafshtë, a veç strukesh

Ti gjithësi me llampa plot
S'je e ndriqshme sikundër duhet
Je plot vaj e plot lot
Shumë mister në ty ruhet

E ti dhe nën këmbët e mia
je gjaku dhe mishi im
Me ty m'është shkruar e ardhmja, vetmia
Edhe ti, sot për sot, je mashtrim

Ahh.. ti, po po ti, ti, O NJERI
Paçka se s'dukesh, je vetë mashtrimi
Veç dënon, e i lindur pë liri
Je Hidhërimi, Dëshprimi, Pendimi

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP