Nata e martesës

>> Wednesday, March 10, 2010Xhelaludin Rumi


Ditën që do të vdes, shtroja ime do të vazhdojë
por mos mendoni se zemra ime është ende mbi dhe!
Mos vajtoni dhe mos më mëshironi: “ah sa keq, sa mjerë!”
do të bini në kurthin e djallit - ah sa keq, sa mjerë.

Mos qani “Ah, iku!” në varrimin tim -
pasi për mua kjo është një kohë e takimit të gëzuar
mos thoni “Lamtumirë” kur të më shtini në varr -
një perde është për bekimin e përjetshëm.


Ju e patë “të zbresë” - tani shiheni të ngrihet
A është agu dhe perëndimi të rrezikshëm për hënën e diellin?
Juve ju duket si rënie, por është ngritje;
qefini duket si burg, por do të thotë liri.


Cila farë ra në tokë dhe nuk mbiu aty?
pse dyshoni për fatin e farës së njeriut?
Cila kovë nuk erdhi pa u mbushur nga ujënaja?
Pse duhet Shpirti i Yusafit të ketë frikë nga ky pus?
Mbylleni këtu gojën tuaj dhe hapeni nga ana tjetër
ashtu që himnet tuaja të luhen në As-kurrë-tokën.

Përktheu: Ummu Zejneb

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP