FLISTE ME ZEMËR MERRTE FRYMË ME DHIKËR

>> Thursday, September 03, 2009

FLISTE ME ZEMËR MERRTE FRYMË ME DHIKËR
Jetë martiri, shpirt shehidi,

Vuajtje në trup, dhikër në gjuhë,

Simbol i trashëgimtarëve të pejgamberëve,

Shpirit dhe zemra e epopesë palestineze.


Yll i ndritshëm në horizontin e turbullt,

E mbushi me iman vatanin e shenjtë Kudsin,

Me Hamasin e lartësoi fjalën e Allahut,

I futi frikën në palcë kështjellës së kufrit,

I ngritur nga të humburit për të mallkuarit.


Keenesti i mallkuar kurth çdo ditë i përgatiste,

Por i madhi me dështim i shpërblente,

Shehu i madh, më i madhi i kohës së tij,

Belbëzonte ëmbël: “IJAKE NA’BUDU UE IJAKE NESTEIN”


Djema mbroni truallin nga i cili u ngrit në qiellin e shtatë Resulullahu (s.a.u.s),

Na i ka lënë amanet Umeri (r.a) si obligim nga Allahu,

Zemra i rrihte fort, sytë e përlotur e i dridhej trupi i bekuar,

Ah sikur të kisha mundësi në vinë e parë me të të kisha luftuar.


Armiqët e fesë së Allahut dhe Umetit të Muhamedit (s.a.u.s),

Shejh Ahmed Jasinit ia mundësuan atë për të cilën rënkoi Halid ibn Velidi (r.a).

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP