Iftari 25

>> Wednesday, September 16, 2009


Dashurinë që ndjen njeriu
Ndaj çifit të tij si për mallë,
Është pjesë shpirti
E cila rrit zemrën.

Dhe kur takohet për së pari here,
Mbase, edhe nuk i përlqen,
Por ja që kontrollon gjendjen.
Zemrën mekanikisht detyron të punojë,
Të shtojë dashurinë, e tjetrin ta martojë.

Me martesën e çiftit zemrat qëtësohen,
Shtohet e mira në familje.
Shpërthen dashuria mes tyre,
Që si ndan gjë pos të ngopurit me zemër,
Edhe pse rrallë herë ndodh.

Dashuroni në emër të Zotit tuaj,
Gëzoni partnerin tuaj.
E mos dilni nga binarët e së mires,
Së nuk ka humbje më të madhe.

Hevzi ZEQIRI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP