MALLI

>> Tuesday, September 08, 2009


Ja u kthyem o biri im
në vatrën e vendit tim
fluturuan vjetë e stinë
kur qanim për lirinë

Jeta e rëndë në kurbet
si të ikur bëmë një jetë
e sot në vendlindjen tonë
Si të huaj na emërojnë

Në shtëpinë e në arën time
këtu Zoti më fali ,këtu është malli im
në këtë truall në këtë shtëpi
kënga e gëzimi jehon në liri

Rrethë e rrotull shiko mirë
e gjithë kjo është e jona birë
e lënë dhe e harruar
tani e djegur dhe shkatrruar

vetëm oxhaku lartë mbi kulm
stoik po qëndron krenarë
nga jashtë e brënda i nxirë
priti kthimin tonë me mallë

Prap këtu do të jetojmë
në këtë vatër të vjetër
në vendlindjen tonë në këtë shtëpi
nuk dua të jemi më qeraxhi.

Adnan Ameti

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP