Iftari 26

>> Wednesday, September 16, 2009


More gëzim gëzim i vjetër
se ç'pësove një rrugë tjetër.
Dashurinë kthyem n'hidhërim
zemrat t'mirën s'e shpalosin.
Erdhi një kohë humbi kuptimin
ndjenja vetëm nxit hidhërimin.
Erdhi koha e t'pabesit
me krenari e merr pushtetin.
Injorancë pas injorance
dashurinë e hodhën tutje.
Dashuri e shtrenjt sa shpirti.
Gjë e cila mbyt hidhërimin.
Jetë të jep të mbyt mallengjimin.
Zemë çarë e shpirt dredhuar
i përgjakur në damarë.
Njeri burrë me zemër shpirt
i kthen hakun dhe armikut.
Trim i madh me gjoksin çarë
se ka dert se është përmallë.
I kthen pushkën çdo armiku
e merr vesh edhe çetniku.
Kohë e vjetë kthehet n'shesh
morrën vesh krajl e mbret.
Kohë e shtrenjtë e larë me gjak
mëshire umetit i kthen të shtrenjtën krenari.

Hevzi ZEQIRI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP