E bardha ditë

>> Saturday, September 27, 2008


Gëzonje këtë ditë , të bardhën me dritë
Ku zemërat gufojnë edhe lotojnë sytë
Shpirtat pasurohen me shum mirësi
Shkrihen gjith në paq' edhe lumturi
Njerëz gjith 'jeni , sa keni e s'keni
Ngrihuni , zgjohuni e në xhami gjith eni
Të përkulemi e përulemi para Perëndisë
Zotit Një të vetëm të gjith njerëzisë
Në këtë ditë të madhe gëzimin e ndani
Edhe bukn' e gojës vetëm mos e hani
Ndani gjithë të mirat që u'a dha Zoti
Aq sa gjallë të jeni dhe sa të jetë moti
Aq sa frymë të merrni dhe me sy të shihni
Njiheni njëni tjëtrin edhe vetin njihni
Doni që t'u donë e mos u urreni
Se gjith' qka punoni tek Zoti e gjeni...


Argjend XHELILI

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP