Pesë bazat kryesor të islamit

>> Monday, September 08, 2008


1.Dëshmimi se nuk ka Zot tjetë veq Allahut dhe se Muhammedi është robi dhe i dërguati i Allahut.

2.Falja e namazit.

3 Dhënia e zeqatit.

4 Vizita (haxhi) e Qabes, shtëpisë së Allahut.

5 Agjërimi në ramazan.


Ai që na e ka dhënë islamin,

kushtet e tij i ka bërë pesë,

Secili kush, një diell më vete për shpirt të njerëzisë.

Njëri,vërtetim i Allahut dhe Pejgamberit si kush i parë,

Shpirtit ia hap xhennetin, e nurshme, e bekuar fjalë!


Tjetri, nuri i bashkimit q'i thonë miraxh,falja, namaz:

Të gjitha perdet bien, për të Dashurin.

lutje me dëshirë e gaz!

Njëri,zeqat siç e di e drejta:

këtu,burim për hallall e begati:

Në çast të tmerrshëm të ringjalljes,

rrap i moçëm për qetësi.....


Tjetri, me vrap për visitë të Allahu me zemër të bardhë:

Zoti e bën njeriun engjëll sikur ka lindur për herë të parë!

Njëri, agjërim në ramazan:për shpirt dhe trup,mirësi:

Fluturo qiejve nëse zemrën ke të mbushur me të tilla bukuri!

Ushtar, mbushu dhe ti me dritën e këtyr diejve pesë:

Kapërce errësirat,besimtar,marsho me dritë e fesë.


Ymihane HOXHA

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP