Lamtumir o Mysafir

>> Saturday, September 27, 2008


Ramazan o muaj i bekuar

jemi kenaqur duke te agjeruar

nga frika se ti munde te jesh i fundit,

S`me binte ne mend per uje e as te untit.


Ditet e fundit po arrijne

mysafiri i bekuar per kete viti po shkon

Ai qe vleren ja diti,ne te meditoi.

nga All-llahu i Madherishem sevape perfitoi.


Ne ditet e para kerkuam meshire.

ne mesin e tij falje dhe pendim.

ne ditet e fundit nga zjarri shpetim.

Na e befsh kabull o I Madherishmi im.Shkoi ky Ramazan

me shprese se tjetrin do e perjetojme.

se shume prej neve sdo kemi rast ta shijojme.

Andaj cdo dite ne maksimum ta shfrytezojme.


O muaj i meshires per njeriun je shpetim.

ketu jemi te gjithe nje pa dallim.

i pasuri te varferin ketu e kujton.

per hir te All-llahut ate e ndihmon.


Pas agjerimit na vjen festa ne islam

eshte feste e madhe e quajtur Bajram.

Per hir te All-llahut njeri tjetrin vizitojme

familjet tona ne i gezojme.


Zana SHARKU

0 Komentet:

Post a Comment

Video rasti:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP